Bu yazımızda Cumhuriyet İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık.

Ayşe sabah uyandığında evde bir hareketliliğin olduğunu farketti. Odasından çıkıp salona geldiğinde babasının bir şeyler aradığını gördü. Babası bir süre sonra onu farkedince ona bayrağı görüp görmediğini sordu. Ayşe bayrağın odasında olduğunu söyleyip bayrağı getirmek için odasına gitti. Bayrağı babasına verdi. Ayşe'nin babası Ahmet Amca bayrağı alarak balkona çıktı ve balkona astı. Ayşe çok şaşırmıştı buna. Babası da Ayşe'nin şaşkınlığını fark etmiş olacak ki bugün Cumhuriyet Bayramı dedi babası.

Kahvaltılarını yaptıktan sonra annesi ve babası ile Cumhuriyet Bayramı dolayısı ile hazırlanan programa katıldılar. Her taraf bayraklarla süslenmişti. Tabi ki Cumhuriyeti bizlere armağan eden Atatürkü de resmi başköşedeydi. Babası Cumhuriyetin bir yönetim biçimi olduğunu, kararlarınızı kendimizin aldığını ve her vatandaşın özgür, eşit olduğunu söyledi. Bizlere bu bayramı armağan eden Atatürk'e ise teşekkür etti.

Ayşe için güzel bir gün olmuştu. Eve gittiğinde de Cumhuriyeti Anlatan animasyon film izledi. Ve evde Cumhuriyet ile ilgili resimler çizdi. 

Vatan İle İlgili Hikaye Örneği