Bu hikayemiz de Kütüphane ve Kitap İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Sizlerin daha güzel hikayeler yazacağınızdan eminiz. Size umarım fikir verir.

Öğretmenimiz yarin sizinle bir yeri ziyaret edeceğiz dediğinde öylesine heyecanlanmıştım ki anlatamam. Hala o heyecanım dün gibi aklımda. Aramızda mırıldanmalar olmaya başlamıştı. Acaba nereye gidecektik. Benim gibi diğer arkadaşlarda çok heyecanlanmıştı. Neyse ki öğretmenimiz de bu heyecanımızı farketmiş olmalı ki hemen söze girdi. Yarin sizinle ilçemizdeki kütüphaneyi ziyaret edeceğiz, dedi. Ben de dahil olmak üzere bir çok arkadaşın o neşesi birden kayboldu. Öğretmenimiz yarin eminim orayı çok seveceksiniz dedi.

Ders biter bitmez hemen arkadaşım Esma İle birlikte evin yolunu tutuk. Esma da benim gibi biraz mutsuzdu. Nereden çıktı bu kütüphane gezisi diye söylendi. Sabah olunca anneme okula gitmek istemediğimi kütüphane gezisi olduğunu söyledim. Evde kalmak istediğimi belirttim. Annem demek kütüphaneye gideceksiniz öyle mi ç dedi. Çok sevinmişti. Eminim orayı çok seveceksin dedi. Karşı komşumuzun kızı hem de benim sınıf arkadaşım Esma da evden yeni çıkıyordu. Birlikte okula gitti. Bizi almak İçin bir otobüs geldi. Öğretmenim ve sınıf arkadaşlarımla otobüse binip kütüphaneye geldik. İçerisine girdiğimde yaşadığım hayreti tarif edemem. Her tarafta rengarenk kitaplar vardı. Daha önce bu kadar kitabı bir arada hiç görmemiştim. Burada görevli bir abi ve abla bizi karşıladı. Çok güler yüzlüydüler. Kütüphaneyi bir güzel gezdik. Her çeşit kitap vardı. İlgimizi en çok çocuk kitaplarının olduğu bölüm çekti. O kadar çok çocuk kitabı vardı ki.hareketli kitaplar, sesli kitaplar, resimli kitaplar. 

Çok güzel zaman geçirmiştik. Öğretmenimiz dönüş vakti geldi çocuklar deyince çok şaşırdım. Zaman ne kadar da çabuk geçmişti. Kütüphane gezisinin benim hayatımda çok önemli bir yeri var. Böylesi güzel bir yeri görmek beni çok mutlu etmişti. O günden sonra annemlerle ne zaman çarşıya insek mutlaka kütüphaneye uğrarım.

Sizinde kütüphane ve kitap İle İlgili hikaye örnekleriniz varsa yorumlar kısmında bizimle paylaşabilirsiniz.