Bu Hikayemizde Sözünde Durmak İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Sözünde durmanın gerekli olduğunu bizlere anlatan hikaye aşağıda yer almaktadır.

Sözünde Durma Hikayesi

Kadir adında bir çocuk varmış. Kadir  her gün okuldan gelir gelmez dışarı çıkar arkadaşları ile mahallenin ilerisindeki futbol sahasında top oynarmış. Bir gün yine okuldan gelirken en yakın arkadaşı Hüseyin elma bahçesine gideceğini söylemiş. Eğer musaitsen bize yardım etmeye gelir misin demiş Kadir'e . Kadir de olur mutlaka gelirim demiş.

Kadir'e güvenen Hüseyin başka kimseyi çağirmamis. Okuldan çıkınca üzerini değişip elma bahçesine gitmiş. Beklemiş beklemiş, beklemiş Kadir gelmemiş. Kadir'e güvendiği için başka kimseyi çağırmaya Hüseyin tek başına elmaları toplayamamiş. Eve doğru giderken Kadir'i futbol sahasında oyun oynarken görmüş. Kadir Hüseyin'i görünce elma toplamaya gideceklerini unuttuğunu farketmiş. Çok utanmış. Hemen Hüseyin yanına gidip sözünde duramadigi için ondan özür dilemiş. Hatasını telafi etmek için yarın mutlaka geleceğini söylemiş. 

Kadir sözünü unutmamak için not defterine de not almış. Ertesi gün Hüseyin gelmeden o elma bahçesinde olmuş. Sözünü tutmanın mutluluğu ile kasa kasa elma toplamışlar.

Sitemizde daha onlarca hikaye örneği bulunmaktadır. Onlara da göz atabilirsiniz.