Bu yazımızda dünyadaki en kıymetli varlıklar olan anneler ile alakalı Anne Sevgisi İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Serim, düğüm ve çözüm bölümlerine uyarak hikayemizi yazdık.

Anne Hikaye Örneği

Çok eski zamanlarda bir köyde Oğuz adında bir çocuk yaşardı. Oğuz henüz ilkokula gidiyordu. Oğuz sürekli başını belaya sokar, yaramazlık yapardı. Köydeki diğer çocuklar da onun yaramazlıklarından bıkmışlar, çoğu zamanda onunla dalga geçerlerdi. Ama annesinin gözünde o birtaneydi. Yaramazlık yapsa da annesi daima onunla gurur duyacak bir şeyler buluyordu.

Her zaman olduğu gibi Oğuz, annesi Hilal hanım ile birlikte kahvaltı yapıyordu. Dışarıda çok fazla yağmur yağıyordu. Daha sonra bağrışma sesleri duyulmaya başladı. Camdan dışarıya baktıklarında sel sularının köyü sular altında bıraktığını farkettiler. Sel suları git gide yükselmeye başlıyordu. Hilal Hanım koruyucu bir melek gibi oğlunu kollarının arasına alarak sıkıca sardı kendine. Oğuz öylesine korkmuştu ki bağıra bağıra ağlıyordu. Hilal Hanım ise onu asla bırakmayacağını söylüyor, onu teselli ediyordu. Sel suları evin içerisinde daha da yükselmeye başladı. Hilal hanım Oğuz’u kucağına aldığı gibi çatıya çıkardı. Üzerindeki hırkası ile Oğuz’u sıkıca sardı.

Üzün bir bekleyişin ardından yağmurun da azalması ile birlikte itfaiye ve jandarma gelmişti. Sel suları neredeyse evi alıp götürecekti. Annesi öncelikle Oğuz’un kurtarılması için çok çaba sarfetti. Nihayet Oğuz kurtulmuştu. Sıra annesini kurtarmaya geldiğinde büyük bir ses duyuldu. Ev yıkılmak üzereydi. Hemen annesi Hilal hanımı da kurtardılar. Anne ile çocuk birbirlerine öylesine sıkıca sarıldılar ki, aralarındaki sevgi her şeyi unutturdu. O günden sonra Oğuz ve annesi Hilal Hanım mutlu mesut, sevgi içerisinde yaşadılar.

Gençlikle İlgili Hikaye Örneği