Bu yazımızzda hayatımızda önemli ve hayatı bir değere sahip olan Sağlık ve Spor Hikaye Örneği hazırladık. Bu hikaye umarız sizlere daha güzel hikayeler yazmak için fikir verir.

Hikaye Örneği

Ali; babası, annesi, kardeşi ve dedesi ile birlikte yaşıyordu. 6. Sınıfa giden Ali derslerinde başarılı, saygılı, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından sevilen bir örnek bir öğrenciydi. Ailesinde annesi, babası, kardeşleri ve dedesi ile de arası çok iyiydi.

Bir gün Ali Dedesinin Namaz kılarken sandalyeye oturduğunu farketti. Çok şaşırmıştı. Daha önce böyle namaz kılan görmemişti. Namaz bitinice dedesine sordu. Dedesi dizlerinin ağrıdığını, eğilmekte ve oturmakta zorlandığını söyledi. Ali gün boyunca bunu düşündü. Beden eğitimi dersinde öğretmeninin söylemiş olduğu söz aklına geldi. İşleyen demir pas tutmaz, insanda spor yaparsa açılır, zinde olur. O gün Ali kimseye bir şey demeden antrenman planı hazırladı. Tüm aileyi kapsayan bu plan sabah ve akşam uygulanacak, spor yaparak sağlıklarını koruyacaktı. Ailesi Ali’nin bu fikrine çok sevindi. Dedesi başta istemese de spor yaptıkça kendini daha dinç hissetmeye başlamasıyla o da bunu sevdi. Aradan geçen bir ay içerisinde her gün düzenli sporlarını yaptılar. Dedesi artık sandalye kullanmadan namazını kılabiliyordu. Annesi ve babası iş yaparken artık hemen yorulmuyorlardı. Kardeşi de aynı şekilde hem daha iştahlı yemek yemeye başlamıştı, hem de daha hızlı koşabiliyordu.

Ali’nin programı sayesinde Ali ve ailesi sağlıklı bir yaşamın kapısını spor ile aralamış oldular.

Bilim İle İlgili Hikaye Örneği