Bu yazımızda dünyamızın yaşanır halde kalması için önemli olan Ağaç Sevgisi İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Ağacın, ağacı sevmenin ne kadar önemli olduğunu bu hikayede göreceğiz.

Ağaç Hikaye Örneği

Bir zamanlar, küçük bir ilçede yaşayan Oğuz isminde bir çocuk vardı. Oğuz, doğayı ve özellikle de ağaçları çok severei. Her gün, okuldan geldikten sonra ormana gitmek ve ağaçlarla vakit geçirmek için can atardı. Bir gün, Oğuz’un  yaşadığı ilçenin ilerisinde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın hızla yayılırken, İlçe halkı yangını kontrol altına almak için adeta seferber oldu. Oğuz da bu afete kayıtsız kalmayarak, yangına karşı mücadele edenler arasına katıldı. Oğuz ve arkadaşları ellerindeki kovalarla su taşıyorlardı. Fakat, yangın bir türlü söndürülemedi ve ilçe halkı korku içinde sağa sola kaçtı.

Oğuz, alevlerin arasında kalmıştı. Fakat, cesurca ilerleyerek büyük bir ağacın altına sığındı. Ağaç, Ali'yi koruyarak ona bir sığınak sağladı. Oğuz, ağacın köklerine sarılarak dua etti ve ağacın kendisini korumasını diledi. Aradan birkaç saat geçtikten sonra, itfaiye ekipleri yangını kontrol altına almayı başardı ve Oğuz’un bulunduğu bölgeye ulaştılar. Oğuz, ağacın altında sağ salim bulunduğunda, herkes şaşkınlıkla ve sevinçle ona sarıldı.

O günden sonra, Oğuz’un ağaçlara karşı olan sevgisi daha da arttı. Her fırsatta ormana gidip ağaçlarla vakit geçirir ve onlara minnettarlığını gösterirdi. Oğuz, o gün öğrendiği dersle, doğaya ve özellikle ağaçlara olan sevgisinin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha fark etti.

Çevre Kirliliği İle İlgili Hikaye Örneği