Bu yazımızda Barış İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Umarım sizler için faydalı bir hikaye olur. Size fikir vermesi için bu yazıyı hazırladık.

Barış Hikaye Örneği

Bir köyde yaşayan iki kardeş varmış. Bunlar babaları öldükten sonra tarlaları ekme konusunda anlaşmazlığa düşmüşler. Sen ekersin, ben ekerim falan derken aralarında büyük bir kavga çıkmış. Birbirlerinin kalbini çok kırmışlar. Hangisine sorsan o mağdur olduğunu diğer kardeşinin haksızlık yaptığını söylüyormuş. Köylüler ve köyün ileri gelenleri ilk başta bunları barıştırmak İçin çok uğraşmışlar. Fakat daha sonra ne kadar inatçı olduklarını görünce daha da uğraşmamışlar. 

Bu iki kardeşin çocukları da köydeki aynı okula gidiyormuş. Bir gün büyük kardeşin oğlu okulda çok hastalanmış. Öğretmen ise hemen ailesini aramış. Fakat babasına bir türlü ulaşamamış. Arabası olmadığı İçin öğretmen de çocuğu hastaneye götürememiş. Çocuk daha da kötüleyince aklına çocuğun amcasını aramak gelmiş. Küçük kardeş hemen koşarak gelmiş ve arabası İle çocuğu şehirdeki hastaneye götürmüş. Çocuğun durumu çok kötüymüş. Çocuğun ailesi de hemen hastaneye gelmiş. Doktor onlara zamanında gelmeseydi çocuğu kaydedebileceklerini söylemiş. Büyük kardeş çocuğu getirene teşekkür etmek için yan odaya girince kavgalı kardeşini görmüş. Ona çok teşekkür etmiş. O olaydan sonra iki kardeş barışmışlar. Tarlaları birlikte ekmeye ve karlarını bölüşmeye başlamışlar. Tüm köylü bu duruma çok sevinmiş. Aile olmanın kıymetini bilen bu kişiler barış içinde huzurluca yaşamışlar.

Sitemiz de başka konularda da hikaye örneği bulunmaktadır.