Bu yazımızda tüm dünya için bir sıkıntı olan ve insanlığın yaşamını etkileyen Deniz Kirliliği İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Bu hikaye de deniz kirliliğinin olumsuz sonuçlarını ön plana çıkarmaya çalıştı.

Deniz Kirliliği Hikayesi

Her haftasonu olduğu gibi bu hafta sonu da babamlarla birlikte sahil kenarında yürüyüşe çıktık. Sahil öylesine uzundu ki sonu görünmüyordu. Çocukluğumuzdan beri her zaman buraya geliriz. Babam burada yürüyüş yaptığında ciğerlerinin açıldığını ve şehrin gürültüsünden uzaklaştığını söyler. 

Sahilde yürürken kardeşim koşarak elinde bir balıkla yanımıza geldi. Balık tuttum, balık tuttum diye heyecanlıydı. Elindeki balığı görünce çok şaşırdık. Nasıl tuttuğunu sorduğumuzda sahilin ilerisini gösterdi orda yerde yatıyordu. Ben de hemen istine atlayıp yakaladım dedi. Babam balığa baktığında balığın ölmüş olduğunu farketti. Elimdeki balığı hemen suya attı. Meğerse balığın ağzından farklı renkte bir sıvı gelmiş. Kardeşimin balığı bulduğu yere gittiğimizde bir de ne görelim onun gibi yüzlerce balık kenara vurmuş, hepsi de ölmüştü. Babam uzak durmamızı söyledi. Hemen belediye ekiplerini aradık. Belediye ekipleri yaptıkları incelemeler sonucunda balıkların zehirlenerek öldüklerini tespit ettiler. Ama nasıl zehirlendikleri hakkında fikirleri yoktu. İnceleme yapmak için bir çok ekip geldi. İlerleyen günlerde babam eve geldiğinde balıkların neden öldüğünü bizlere söyledi. Olayın yaşandığı günün öncesinde oradan büyük bir gemi geçmiş. Gemi yakıt varillerini ve çöplerini maalesef denize atmış. Orada öyle bir kirlenme olmuş ki balıklarda zehirlenerek ölmüş.

Ertesi gün bu olay haberlerede çıktı. Yetkililer denizi temizkemek için gerekli çalışmalara nihayet başlamışlar. Denizi kirleten gemiye ise hayatı boyunca unutamayacağı bir ceza vermişler.

Deniz ve İnsan Hikaye Örneği