Bu yazımızda Deniz ve İnsan İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Serim, düğüm ve çözüm bölümlerine dikkat ettik.


Daha önce deniz görmeyen birisi için denizi ilk defa görmenin ne anlama geldiğini çok iyi bilirim. Henüz on dört yaşımda iken denizi görmüştüm. Öyle yakından bile değil çok uzaktan. Amcamları ziyaret için giderken denizin yakınlarından geçiyordu yol. İlk gördüğümde çok etkilensem de deniz benim için pek bir şey ifade etmemişti. Bir süre sonra denizi daha yakından görme arzusu içimi kapladı. Öyle ki deniz üzerine yazılan şiir okuyor, deniz kenarında geçen hikayeler dinliyor ve deniz kenarındaki insanların yaşamlarını konu edinen belgesellere bakıyordum. 

On yedi yaşıma henüz yeni girmiştim ki, babam tatile çıkacağımızı söyledi. Babamın Antalya’nın deniz kenarında olan bir köyünde asker arkadaşı varmış. Babamın dediğine göre o yıllardır her zaman söylermiş. Babam da bugüne nasip oldu dedi. Hazırlıklar son hız devam ederken ben,m heyecanım daha da artmaya başladı. Adına şiirler yazılan, şarkılar söylenen deniz, ilk defa yakından görecek, suyuna dokunacaktım. Anlattıklarım sizlere belki abartı gelebilir. Dağlarla çevrili, bozkırın ortasında yaşayan bir kişi için denizi görmenin heyecanı bambaşkadır.  Babamın asker arkadaşının evine geldiğimiz zaman çok mutlu olmuştum. Denizin kenarında sakin bir köydü burası. Yakınlarda kocaman oteller gözükse de burası tüm doğallığını korumuştu. 

Tam on gün kaldık burada. Günlerimin büyük kısmını denizde geçirdim. Gündüzü ayrı bir güzel olan denizin gecesi ayrı bir güzeldi. Adeta burada yenilenmiştim. Denizin bir insanı bu kadar etkileyeceğini doğrusu tahmin etmemiştim. O günden sonra fırsat buldukça ailemle birlikte tatillerde keniz kenarına gitmeyi tercih ettik.

Çalışmakla İlgili Hikaye Örneği