Bu yazımızda Doğruluk ile İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Umarız doğruluk ve dürüstlük değerini iyi yansıtan bir hikaye olmuştur.

Oyun oynamayı çok severim. Her zaman olduğu gibi bugünde evde oyun oynuyordum.  Topa vurmamla birlikte dolabın üstündeki vazo birden yere düştü. O kadar çok korktum ki kırıldı diye. Vazo kırılmamış görünüyordu. Fakat vazoyu elime aldığımda bir parçasının kırıldığını farkettim. Bu vazo annem için çok değerliydi. Kırıldığını öğrenirse bana çok kızar, mutlaka bir ceza verirdi.

Kırılan parçayı yapıştırıcı ile hemen yapıştırdım. Kırık kısım arkaya gelecek şekilde yerine koydum. Kimseye bir şey dememeye karar verdim. Aradan bir ay gibi bir zaman geçmişti ki annemin bagirtisini duydum. Küçük kardeşim Alperen'e kızıyordu. Vazoyu kırdığını neden söylemedin diye. O ise korkudan bir şey demiyordu. Ben oradan hemen uzaklaştım. Akşam olduğunda babamla dondurma yemek için dışarı çıktık. Kardeşim kırılan vazodan dolayı cezalı idi. Bu durum canımı çok sıktı. Benim yüzümden kardeşim ceza almıştı. Hem de hiç suçu yokken. Babam ile dondurmacıya gittiğimiz de dondurma istemedim. Babam hasta olabileceğimi düşündü, çok şaşırdı. Daha fazla dayanamadım ve olanları tüm doğruluğu ile babama anlattım. Babam doğruluk ve dürüstlüğü için beni tebrik etti. Ama doğruyu sakladığım ve bu durumdan dolayı kardeşime haksızlık yaptığım için çok kızdı. Dondurma almadan eve geldik. Olanları tüm gerçekliği ile anneme anlatıp özür diledim. Anne de küçük kardeşimden özür diledi.   Haksız yere onu suçladığı için.

Bir daha böyle davranmamaya söz verdim. Her ne olursa olsun doğruyu söyleyecektim daima. 

Paylaşmanın Önemi İle İlgili Hikaye Örneği