Bu yazımızda toplumsal bir değer olan Paylaşmanın Önemi İle İlgili Hikaye Örneği haızırladık. Hikayeyi hazırlarken serim, düğüm ve çözüm bölümlerine dikkat ettik.

Paylaşmak Hikaye Örneği

Oğuz üçüncü sınıfa gidiyordu. Okulu evinden biraz uzak olduğu için diğer sınıf arkadaşlarına göre daha erken kalkıyor ve okula gitmek için evden  daha erken çıkıyordu. Sabah erkenden okula gittiğinden kahvaltı yapamıyordu. Annesi de beslenmesine daha çok yiyecek koyuyordu. 

Oğuz beslenme saati geldiğinde beslenmesini çıkardı. O kadar çok acıkmıştı ki. Efe’nin bir şey yemediğini farketti. Dün de dikkat etmişti Efe yine beslenme getirmemişti. Ondan önceki gün de… Öğretmenimize onun kalbini kırmadan bu durumu sessiz bir şekilde ifade ettim.  Öğretmenimiz de ailesi ile konuştuğunu fakat ailesinin önemsemediğini söyledi. Ben de bunun üzerine beslenmemi alıp Efe’nin yanına oturdum. Annemin beslenmemi çok koyduğunu isterse paylaşacağımı söyledim. Önce yok dese de daha sonra beslenmemi birlikte yedik. İkimiz de çok mutlu olmuştuk. Eve geldiğimde annem beslenmemdeki her şeyin bitmiş olduğunu görünce çok şaşırdı. Ben de durumu anneme anlattım. Annem de babama söylemiş. İkisi de yaptığım şeyin çok doğru olduğunu söyleyip beni tebrik ettiler.

O günden sonra annem beslenmeme hep daha çok yiyecek koydu. Ben de her zaman beslenmesini unutan, getirmeyen arkadaşlarımla beslenmemi paylaştım. Paylaşmak sayesinde arkadaşlarımla olan ilişkilerim daha da güzelleşti. Paylaşmanın önemini her fırsatta herkese söylemeye ve paylaşarak herkese örnek olmaya çalıştım.

Empati İle İlgili Hikaye Örneği