Bu yazımızda en önemli değerlerimizden birisi olan Dürüstlük İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Umarız sizlerin ödevlerinde sizlere yardımcı olur.

Dürüstlük Hikayesi


Oğuz kendi halinde, değerlerine önem veren bir çocukmuş. Babasının tayini sebebiyle Anadolu’nun küçük bir kasabasına gelip yerleşmişler. Burası küçük bir kasaba olduğundan herkes birbirini tanırmış. Oğuz ve ailesinin buranın yabancısı olduğunu hemen farketmişler. Babası ilk iş olarak Oğuz’u kasabanın ilkokuluna yazdırmış. Oğuz okula gittiğinde gününün büyük çoğunluğunu tek geçirmiş. Herkes uzun zamandır arkadaş olduklarından birbirleri ile oynuyor, Oğuz’u ise tek başına okulun bahçesinde oturuyormuş. 

Aradan bir hafta geçmiş. Oğuz kasabanın bakkalından bir şeyler almış. Aldıklarının parasını verince bakkal amca da ona parasının üstünü vermiş. Oğuz eve geldiği zaman para üstünü kumbaraya atacağı zaman bir şey dikkatini çekmiş. Bakkal amca ona fazla para vermiş. Yaptığı hesaba göre aldıklarının çoğu bedavaya gelmiş. Bu durum Oğuz’u rahatsız etmiş. Annesine olarak anlatmış ve ondan izin istemiş. Annesinin izni ile hemen bakkala gitmiş. Bakkala giderken yolda okuldan birine rastlamış. Nereye gittiğini sorunca Oğuz’da ona olanları anlatmış. Çocuk çok şanslısın demiş. Ne güzel aldıklarının çoğu bedavaya gelmiş. Paran da sana kaldı deyince Oğuz asla bu paraya el sürmeyeceğini, iade edeceğini söylemiş. Hemen bakkala gitmiş. Bakkal amcaya olanları anlatmış. Bakkal amca Oğuz’a çok dürüst bir çocuk olduğunu söyleyip ona teşekkür etmiş. Oğuz huzurlu bir şekilde evine gitmiş. 

Bakkal amca oğuzun dürüstlüğünü öğrencilerine ve okul müdürüne anlatmış.  Ertesi gün okulda herkes Oğuz’a karşı çok iyi davranmış. Onunla arkadaşlık etmeye başladılar. Okul müdürü de sabah sıra olunca Oğuz’a teşekkür etmiş. 

Kardeşlik Hikayesi