En güzel duygulardan biris, kuşkusuz kardeşliktir, bizlerde bu yazımızda Kardeşlik İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Umarım sizlere bu konu ile alakalı hikayemizde güzel mesaj verebilmişizdir.

Kardeşlik Hikayesi

Kahramanmaraş’ın bir köyünde Ömer ve Yusuf iki komşu varmış. Maraş depremi olduğu gün Yusuf’un  evi yıkılmış. Çok şükür ki kimsenin burnu bile kanamamış. Bu depremde Ömer’in evinde hiçbir sıkıntı olmamış. Ama hala artçı depremlerin devam etmesi sebebiyle evlerine giremiyorlarmış. Yusuf’un evi yıkıldığı için çok üzüldüğünü gören Ömer ona yardım etmeye karar vermiş. Depremden sonra Yusuf Ömer’in evinde kalmaya başlamış. 

Ömer bir gün Yusuf’a bir yerden alacağı olduğunu söyleyip gitmiş. Ömerin bankada dar günler için bir,ktirdiği yüklü miktarda parası varmış. Hepsini çekmiş. Komşu bir şehre giderek oradan bir tır dolusu malzeme almış. Bir ev yapmak için gerekli tüm malzemeleri almış. Tırla beraber köye geldiğinde herkes şaşırmış. En çok da şaşıran Yusuf olmuş. Çünkü tır tam  yıkılan evlerinin kapısında durmuş. Yusuf koşarak gelmiş. Ömer’e sorduğunda Ömer sana danışmadan böyle bir şey yaptım demiş. Yusuf bunu kabul edemem dese de Ömer işi yoluna bağlamış. Biz komşudan da ziyade kardeşiz seninle demiş. Benim evim yıkılsa sen aynısını yapmaz mıydın, demiş. Yusuf çok duygulanmış. Hem demiş bu malzemeyi komşu şehirden aldım. Durumu anlattım, onlarda kardeşimize elimizden gelen ne varsa yardım ederiz deyip uygun fiyata malzeyi verdi demiş.

Köydeki diğer insanlarda bu kardeşliğe ortak olmuş ve hep bir elden Yusuf’un yeni evini depreme dayanıklı bir şekilde inşa etmişler. Köyde zaten var olan kardeşlik duygusu daha da artmış. Onlardan sonra gelecek evlatlarına da bu hikaye örnek olmuş.

Deniz Kirliliği Hikaye Örneği