Bu yazımızda kişinin kendisini başkasının yeri koymak anlamını taşıyan Empati İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Umarız ödevlerinizi yapmada size fikir verir.

Empati Hikayesi

Gökçe zengin bir ailenin tek çocuğuydu. Altıncı sınıfa gidiyordu. İyi bir eğitim alıyor, bir çok olanağa sahipti. Ama tüm bunlara rağmen zaman zaman karamsar bir hali oluyordu. Gökçe ailesi İle birlikte kocaman bir villada yaşıyordu. Annesi ve babası çalıştığı için evin işlerini gören bir hizmetçi abla vardı. Fakat o da işi bırakınca evi temizlemek, yemekleri hazırlamak için yeni bir hizmetçi ilanı verdiler. Ertesi gün Esra adında birisi işe başladı. Esra işini güzel yapan dürüst bir kadındı. Ara sıra  evde kimse olmayınca Ayşe adındaki çocuğunu da yanında getiriyordu. Ev sahipleri bu duruma izin vermişti. Ayşe de Gökçe gibi altıncı sınıfa gidiyordu. Bir kaç defa Ayşe Gökçe ile konuşmak istese de Gökçe’nin zengin bir kız olduğu için onunla konuşmayacağını düşünerek bu isteğinden vazgeçiyordu. Gökçe ise Ayşe ile ne konuşacağını bilmediği için pek iletişim kurmamaktadır. 

Günlerden bir gün Ayşe annesi temizlik yaparken kitap okuyordu. O gün içeriye Gökçe girdiğinde Ayşe’nin okuduğu kitabı gördü. Küçük Prense bayılırım dedi. Ayşe ilk defa Gökçe’nin sesini duymuştu. Ayşe, bende bayılırım dedi. Kitabın içeriği hakkında uzun uzun konuştular. Bu kitap sohbetleri bir kaç gün devam etti. İkisi iyice samimileşti ve arkadaş oldular. Çok iyi anlaşıyorlardı. Empati kurarak birbirlerini anlıyorlar ve ona göre davranıyorlardı. Karşılıklı empati kurarak aralarında farklılıklar olsada birbirlerini artık daha iyi anlıyorlardı. O günden sonra hiç ayrılmadılar. Çok iyi arkadaş oldular.

Sağlıkla İlgili Hikaye Örneği