Bu yazımızda  Bayram İle ilgili Hikaye Örneği paylaşacağız. Hikayemizi yazarken serim, düğüm ve çözüm bölümlerine dikkat ettik. Umarım sizler için faydalı bir örnek olur. Eminim ki sizler daha iyisini yazacaksınızdır. İyi çakışmalar.

Bir gün Mithiş hiç beklenmedik bir sabaha uyanır. Ailesi telaş içerisindedir. Annesi Mıncır büyük bir zevk ile yemek hazırlamaktadır. Ablası Gülügülü ise yepyeni kıyafetler giymiş, yüzünü yıkamaktadır. Küçük kardeşi Pıtırcık şeker tabağını önüne almış hamur hupur yemektedir. Ama babası ortalıkta yoktur. Bir süre sonra babasını merak eder ve annesine sorar. Mıncır Hanım ellerini yakar Mithiş’e döner, heyecanlı bir şekilde Mithiş’in başını okşar. Nihayet uyandın demek der. Baban namaza gitti, seni de götürecekti ama bir türlü uyanamadın.  Mithiş tembelliğinin cezasını çeker. Annesi ona bayramlıklarını gösterir. Mithiş büyük ve kocaman bir heyecanla bayramlıklarını giyer. Daha sonra ellerini ve yüzünü yıkar balkona çakıp heyecanla babasının yolunu gözler. Ne tesadüftür ki babasını hemen görür. Daha sonra zil çalar ve babası içeri girer. Mithiş hemen babasına sarılır. Babası da ona sıkıca sarılır. Uykucu uyandın mı nihayet, der. 

Sonra beraber içeri girerler ve annesinin hazırlamış olduğu harika kahvaltıyı yerler. Daha sonra ailecek bayramlaşırlar. Babası Mithiş’ e 500, Gülügülü’ye 500 Pıtırcık’ a da 300 Tl bayram harçlığı verir. Ardından komşularla  da bayramlaşmak için dışarı çıkarlar. Bütün komşuları ziyaret edip bayramlaştıktan sonra Arabaya binerler ve Dedeleri Yutmuşka’ya bayram ziyaretine giderler. Mithiş orada kuzenleri ile oynar. Çok eğlenir. Çok güzel bir bayram geçirmiştir. 

Bayramla ilgili sizlerinde yazmış olduğu hikaye örneği varsa bize gönderebilir. Herkese iyi çalışmalar..