Vatanseverlik ile ilgili bir çok söz söylenmiştir biz bu yazımızda vatanseverlik ile ilgili hikaye örneği hazırladık. Umarız sizler için faydalı bir yazı olur.

Şehire çok uzak bir köy vardı. Bu köyün insanları geçimlerini tarım ve hayvancılık ile karşılardı. Köyün çocukları sabah erkenden kalkar aileleine yardım eder ve okula giderlerdi. Köyde sadece ilkokul vardı. İki yıldır öğretmen olmayan bu köye bu sene yeni bir öğretmen atanmıştı. 

Çocuklar okul bittikten sonra harmana iner orada en sevdikleri oyun olan futbolu oynarlardı. Akşam üzeri ise babalarına, annelerine yardım ederlerdi. Günlerden bir gün öğretmen cama yaslanıp öğrencilerin okula gelişini izlerken gözüne bir şey takıldı. Yerde küçük bez bir Türk bayrağı vardı. Yere, çamura düşen bu bayrağın yanından geçen öğrenciler, bayrağı hiç umursamadan okula geliyordu. Bir, iki, beş, on derken tam on dört öğrenci geçti. Fakat hiçbiri bayrağı yerelden almadı. Öğretmen bu duruma çok üzüldü. Ama üzülmek bir çözüm değildi. Öğrenciler sıra olunca öğretmen öğrencilere kendisini talip etmesini istedi. Yerdeki bayrağın yanına geldiklerinde öğretmen kimsenin yerdeki bayrağı dikkat etmediğini yerden almadığını söyledi. Bayrağın ne kadar önemli olduğunu; bayrak, bağımsızlık için nasıl mücadeleler verildiğini öğrencilere anlattı. 

O günden sonra öğrencilerde bayrak, vatan, vatanseverlik bilinci daha da gelişti. Bayrağın direkte asılı bir süs olmadığını vatanı sevmenin en büyük erdemlerden birisi olduğunu öğrendiler.

Değerlerle Hikayeler