Bu yazımızda Demokrasi İle İlgili Hikaye Örneği paylaşıyoruz. Umarım sizler için faydalı bir çalışma olur.

Demokrasi Hikayesi

Gökçe bu sabah çok heyecanlıydı. Çünkü yeni okulunda ilk günü olacaktı. Gökçeler buraya yeni taşınmışlardı. Evlerine yakın olduğu için de ailesi bu okulu seçmişti. Gökçe sabah kahvaltısını güzelce yapıp okulun yolunu tuttu. Daha önceden hangi sınıfta olacağını öğrendiği için doğruca sınıfa geçti. İlk derste öğretmenin de yardımı ile hem öğretmeni hem de arkadaşları ile tanışmıştı. 

Gökçe okulu ve sınıfı çok sevmişti. Çok mutluydu. Eve geldiğinde hem annesine hem de babasına okulundan, öğretmeninden ve arkadaşlarından bahsetti. Ertesi gün olunca yine aynı heyecan ile uyandı, hazırlandı ve okula gitti. Üçüncü ders olmuştu. Öğretmen sınıfa girince biraz gürültü ile karşılaşınca sınıfta bulunan Esma adlı öğrenciye dönerek sınıfın başkanı seni seçtim. Ben sınıfa girmeden sınıfı derse hazırla okur mu dedi. Çok şaşırmıştı. Daha da şaşırmasına sebep olan ise kimsenin itiraz etmemiş olmasıydı. Gökçe Teneffüse çıktığında bazı arkadaşlarının kendi arasında konuştuğunu farketti. İstemeyerek dinlediğinde duyduklarına şaşırdı. Bir arkadaşı “ öğretmen beni seçecek değildi ya” dedi. Bir diğeri ise “zaten her sene onu seçiyor.” Son ders bittiğinde herkes dışarıya çıktı. Öğretmenimiz sınıf defterini dolduruyordu. Yanına giderek sınıf başkanlığı seçiminden rahatsız olduğumu ifade ettim. Öğretmenim ilerleyen zamanda seni de seçebilirim dedi. Ama benim rahatsız olduğum durum benim başkan olmam değil başkanın seçilmiş durumuydu. Öğretmene sınıfın başkanı benim sınıfımı temsil edeceği için sizin değil sınıf olarak bizim seçmemizin daha uygun olduğu böylece daha demokratik olacağını ifade ettim. Öğretmen düşüncelerimi çok beğendi. 

Ertesi gün olduğunda öğretmenimiz sınıfa gelip, başkanlarımızı kendimizin seçmesinin daha uygun olacağını söyledi. Ve bu nedenle sınıf başkanlığı için kimlerin aday olduğunu sordu. Üç arkadaş aday olmuştu. Arkadaşlarımıza bir hafta süre verdi. Bu süre içerisinde arkadaşlarımız kendilerine bizlere  ifade ederek bizlerden oy istediler. Bir hafta bittiğinde öğretmenimiz sınıfta başkanlık seçim yaptı. Seçim sonucunda oy çokluğu ile melike arkadaşımız sınıf başkanı seçildi. Tüm sınıf bu durumdan çok memnun oldu.

Site içerisinde bir çok konuyla alakalı hikaye örneği yer almaktadır. Diğer hikaye örneklerinden de isterseniz faydalanabilirsiniz.