Bu yazımızda bir toplumu ayakta tutan en önemli unsurlardan birisi Adalet İle İlgili Hikaye Örneği hazırladık. Hikayemin konusu adalet verdiği mesaj yani ana fikir ise adaletli olmak her zaman önemlidir.

Adalet Hikayesi

Çok eski zamanlarda küçük bir kasabada,  bir hakim yaşarmış. Bir gün kasabaya ticaret amacıyla gelen bir yabancı, bir hırsızlık suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Ancak yabancı, suçsuz olduğunu iddia ediyor ve adil bir şekilde yargılanmak istiyordu.

Hakim yabancıyı pek önemsemedi. Davayı üstünkörü inceledi ve yabancıyı suçlu bularak ona ceza verdi. Bunun üzerine salondan birisi itiraz etti. Delil yok, görgü tanığı yok cezayı neye göre verdiniz dedi? Salondaki diğerleri de bir dava yapılacaksa adaletli olmalı dedi. Çünkü adalet bir gün hepimize lazım olacak. Bunun üzerine hakim duruşmayı ertesi güne erteledi.Ertesi gün olduğunda Hakim, kasaba halkını topladı ve davanın adil bir şekilde çözülmesi için herkesin görüşünü aldı. Herkesin adaletin sağlanması için bir araya gelmesiyle, kasaba adeta bir adalete doğru yönlendirildi.

Hakim, delilleri dikkatlice inceledi ve tanıkları dinledi. Sonunda, hırsızlık suçlamasının yabancının üzerine yeterince kanıtlanmadığına karar verdi. Adaletin tecellisi için yabancıyı serbest bıraktı. Kasaba halkı, adil bir yargı sistemi sayesinde güvende hissetti ve hakime minnettarlık duydu. Hakim de az kalsın suçsuz bir insana ceza vereceğinden dolayı pişmanlık duydu. Bu olay, adalete duyulan güvenin ve adil bir sürecin toplum içinde nasıl bir birlik ve güç oluşturduğunu gösteren bir hikayedir.

Kardeşlik İle İlgili Hikaye Örneği